Saturday, April 16, 2011

tengok betol-betol wei!!


~peace~


Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).


Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang 
kiri)
so jgn duk buat sesuka hati korang,,,,

Cantik tol nama kitaBetol ke nie makna nama kita?dulu mak bapak bagi nama cantik2x tapi kita ringkaskannya, fatiamah jadilah "fatty",entah apa2x maksud nama tu,tapi seharusnya anda bersyukur denagn nama anda,setiap nama itu akan dipanggil oleh orang lain  dan setiap panggilan itu adalah doa kepada diri kita nie?


apart from that, don't be shy to call your name in good meaning k,,,,,tak terlepas juga, kita perlu tunjukkan peribadi nama kita,,PERIBADI NAMA????!!!
APA TU????
itulah akhlak,setiap tuturkata,perangai akan diperhatikan oleh orang lain, so buatlah perkara yang baik k,jangan suka sangat pakai baju ketat bagi yang terasa dirinya perempuan,jangan suka sangat merempit bagi yang terasa dirinya lelaki..
setiap mata akan tertumpu pada kita,
terutamanya orang islamla,,
non muslim akan lihat kita kerana kita kata islam itu agama yang baik,penganutnya juga adalah orang yang baik,so tunjukkan peribadi yang mulia k sebagaimana our PROPHET,MUHAMMAD S.A.W

in quran,our MERCIFUL GOD said in surah al-ahzab verse 21Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan Yang baik, Iaitu bagi orang Yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang)
  
panggillah nama orang lain dengan gelaran baik , insyallah kita juga kan dipanggil dengan nama yang baik
so,harap semua paham k,,,,
assalamualaikum...